Egy igazi autórajongó gyakran tölti azzal a szabadidejét, hogy csak úgy unaloműzés gyanánt keresgél valamelyik használtautós oldalon és eljátszik a gondolattal, hogy épp milyen autót vásárolna – ha lenne rá keret. Az ember ilyenkor különböző szempontokat mérlegel. Melyik lenne a legjobb hobbiautó, melyiket lenne a legnagyobb élmény vezetni, melyiket lehetne egy kis nyereséggel továbbadni, esetleg melyik lenne olyan befektetés, ami hosszú távon megtartva is megőrzi az értékét.

Ha Te is ebbe a csapatba tartozol, van egy jó hírem. Nem kell tovább keresgélned, mert most van egy igazán exkluzív eladó járgány. Igaz, hogy Angliáig kell érte utazni, de az már csak apróság, legalábbis a többi körülményhez, különösképp az árához képest.

Ha hosszú évek munkájával sikerült összespórolnod potom 1,6 millió angol fontot, ami mai árfolyamon számolva kb. 580 millió forint, és épp használtautó vásárláson töröd a fejed, akkor megtaláltad a tökéletes megoldást. Jenson Button, korábbi F1 világbajnok, ugyanis épp el szeretné adni egyik autóját, egészen pontosan egy 2015-ös évjáratú, McLaren P1-et.

Az autó rendkívül megkímélt állapotban van, hiszen csak 551 mérföldet futott, szinte még ropogós. Grafitszürke fényezéssel, néhány karbon kiegészítővel, gigantikus hátsó szárnnyal és sárga féknyergekkel garantáltan feltűnő jelenség az utakon. Bár a felsorolt külső kiegészítők jelentős része nem csak dizájnelem, a 903 lóerős teljesítmény megzabolázásához ugyanis szükség van néhány aerodinamikai elemre és harapós fékekre.

Ha ilyen autót vennél, nem árt ha van hozzá egy versenypályád, vagy sokat jársz a sebességkorlátozás nélküli német autópályákon, mert Button is azért adja el, mivel az USA-ban él és nem igazán tudja kihasználni az autó teljesítményét, ezért szeretné, ha más valaki élvezhetné azt.

Ha érdekel a dolog, keresd a Steve Hurn Cars autókereskedést a neten. Érdemes körülnézni, sok szép klasszikus autójuk is van.

Köszi, hogy időt szántál arra, hogy elolvasd a cikket.

forrás: topgear.com

GALÉRIA


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.