Az erős, sportos autókat készítő autógyárak előszeretettel szokták azzal reklámozni legújabb modelljeiket, hogy azok milyen köridőt futottak a világ egyik legismertebb és legtechnikásabb versenypályáján a Nürburgrin Nordschleifén.

A zöld pokolként is emlegetett 24 kilométeres aszfaltcsíkra a Mercedes is ráeresztette a legerősebb kompakt méretű SUV-ját, a Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+-t, amely a mai napon kiadott sajtóanyag szerint 7 perc 49,369 másodperc alatt új rekordot felállítva tett meg egy kört a versenypályán. Külön figyelemreméltó, hogy mindezt őszi időjárási körülmények között, az első kísérletre sikerült elérnie az autót vezető Markus Hofbauernek.

Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ 

Ezt az időeredményt egy teljesen szériagyártású, bár nyilván minden földi jóval – adaptív légrugózás, kerámia fékek, AMG Performance 4MATIC+ összkerékhajtás, stb. – felszerelt autóval hozták össze, ami elvileg semmiben nem különbözik attól az autótól, amit bárki megvásárolhat magának bármelyik Mercedes kereskedésben.

Az autót az AMG jól ismert 4.0 literes, biturbo, V8-as motorja hajtja 510 lóerős teljesítménnyel. A mérés eredményét, valamint az autót a „wige SOLUTIONS” független szakértői, illetve közjegyző is hitelesítette.

A Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+-t a közelmúltban nekünk is volt szerencsénk kipróbálni, részletesebb bemutatóval és videóval hamarosan jelentkezünk.

Addig is az alábbi linkre kattintva tudjátok megnézni a Nürburgring kört:

https://youtu.be/_dzBY8KAbKA


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.